dilluns, 15 de març del 2010

Molt d’interès i participació en la Reunió de Poble.


Una mica més de dues hores de debat en un clima de cordialitat i d’entesa, caracteritzat per l’esperit crític dels assistents.

Una vuitantena d’argentonins i argentonines han assistit aquest vespre a la Reunió de Poble, la quarta del mandat de l’actual equip de govern. Entre els assistents hi havia representants de diverses entitats de la Vila, però majoritàriament particulars a títol individual, interessats a conèixer de prop l’estat dels projectes municipals.

L’acte, coordinat per la regidoria de Participació Ciutadana, s’ha desenvolupat enmig d’un clima de cordialitat, entesa i respecte mutu entre govern i ciutadania, si bé cal destacar positivament l’esperit crític i de millora que han demostrat tenir els participants en aquesta Reunió de Poble.

Les preguntes a l’equip de govern s’han organitzat en sis torns oberts de paraula i s’han recollit fins a 38 qüestions sobre temes ben diversos, entre els quals destaquen, perquè s’han repetit amb major freqüència.

- el recorregut de l’autobús interurbà
- el sistema de pagament per generació de residus, Taxa Justa, amb posicions a favor i en contra
- la neteja i manteniment d’espais públics, carrers, places, escoles, etc.
- l’edifici de La Sala.

També s’ha preguntat al govern sobre els criteris que s’utilitzen a l’hora d’atorgar subvencions a les entitats argentonines i sobre el temps que es tarda a respondre les instàncies que es presenten per registre. El projecte d’aparcament subterrani de la plaça Nova i els recursos que es destinen a la seguretat ciutadana a les urbanitzacions, concretament a Les Ginesteres, han estat altres temes que s’han posat damunt la taula.

A partir de les consideracions de la sessió, la regidoria de Participació Ciutadana elaborarà un document de resum que farà arribar als assistents i que també es publicarà a través dels mitjans de comunicació habituals de l’Ajuntament.