dimecres, 19 de novembre del 2008

Pla de Participació: la participació a debat. Part II

Si recordeu, varem escriure un primer article avançant-vos algunes de les qüestions que tractarem el proper dissabte 22 de novembre. En aquest post volem continuar parlant de les línies de treball que contempla el Pla Director de Participació d’Argentona i que tractarem el proper dia amb vosaltres.

Parlarem de... Els espais i òrgans de participació d’Argentona

Primerament, què és un òrgan de partipació?
Un òrgan de representació i participació format per representants polítics, tècnics experts i membres d’entitats. També poden participar ciutadans a títol individual. Pot ser de caràcter sectorial (consell de joventut, d’urbanisme, dona, …), territorial (per nuclis de població) o general (consell de poble).

Els que hi ha actualment a Argentona...


Una de les qüestions que va generar més debat al darrer taller ciutadà del 5 de juliol de 2008 va ser la situació dels òrgans i consells de participació. Una de les principals conclusions que es pot extreure d’aquell debat és que cal revisar i redefinir els objectius i funcionament dels consells existents per crear un sistema més coherent i integrat. Cal donar-li una visió global, més enllà de la sectorial, però alhora territorial, fomentant la participació ciutadana als barris i urbanitzacions d’Argentona. A més, cal potenciar la dimensió propositiva dels consells i comissions de participació, més enllà de la merament consultiva.

El que es proposa...







Les novetats d’aquest nou model que es proposa són el Consell de Vila i la creació de consells de barri o territorials.

Per una banda, es considera primordial comptar amb un Consell de Vila que esdevingui un espai de debat més global i estratègic del poble, on es pugui posar en comú el que la resta d'espais de participació estan treballant.

Per l’altra, es vol potenciar òrgans estables de participació a nivell territorial on es vegi representada la veu dels diferents territoris i realitats que conformen Argentona.

Què en penseu? Considereu que cal canviar l’estructura actual? Què creieu que pot aportar aquest nou model d’espais estables de participació? Com creiueu que hauría de ser aquest Consell de Vila? Què en penseu dels consells territorials?

Parlarem de tot això i de moltes coses més aquest dissabte, però si voleu podeu deixar els vostres comentaris en aquest bloc per anar escalfant una mica els motors!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

és molt important contar amb un consell de vila, un organ q sigui representatiu veritablement i on es pugui reflexionar sobre el futur d'Argentona.

Anònim ha dit...

jo vaig deixar d'anar perquè son consells on només s'informa del que es fa des de l'Ajuntament, però les decisions després es prenen des d'un altre lloc.

No sé perquè volen que participem!