dijous, 13 de novembre del 2008

Ja és aquí... ja ha arribat la TDT!!!!!

Des de fa pocs dies, pràcticament tot el terme municipal ja té Televisió Digital Terrestre, tot i que es preveu que el servei es vagi ampliant de mica en mica per millorar la seva cobertura a tot arreu. Trobaràs més informació al web de l'Ajuntament d'Argentona.

Què necessites per sintonitzar la TDT?

Un televisor amb descodificador integrat o un parell independent descodificador per connectar al televisor.
Connexió amb l’antena de l’habitatge (comunitària o individual, segons la vivenda).


Si encara no disposes d’aquests elements, cal que et posis en contacte amb alguna empresa que pugui fer aquest servei. Trobaràs el llistat d’empreses homologades a http://www.tdt.cat/ o al telèfon 012.

Si ja reps el senyal... ens podries explicar la teva experiència en TDT: quins canals pots veure?, quina diferència trobes en relació al sistema analògic?, reps una bona cobertura?

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo encara haig de fer tot el muntatge d'antenes, però el meu veí m'ha dit que la sintonitza bastant bé...

Anònim ha dit...

Doncs la qualitat és francamanet la mateixa... ni més bona ni mes dolenta que el senyal digital.
Avantatges? Podem veure la sexta, y desenes de canals tele-tienda y basura...
Poca cosa per a tant rebombori

Anònim ha dit...

Doncs què voleu que us digui... Si els canals tradicionals de televisió ja fa molts anys que només ofereixen programes de mala qualitat, en general, no ens feien falta tantes antenes per veure més "teletiendas". Segur que hi ha qui deu estar molt content de poder tenir la tele engegada 24 hores amb programes que t'anul·len la capacitat neuronal, però continuo pensant que l'invent de la TDT és un argument més per seguir afavorint el sistema capitalista-consumista-salvatge que ens ha dut a la ruïna. Anarquia ja!

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tots vosaltres. Quan sentia a parlar dels canals TDT que es veien a Mataró, per exemple, em van fer creure que es tractava d'una oferta interessant que ens estàvem perdent i que podia substituir la TV satèl·lit. M'he quedat de pedra quan he vist en què consisteix aquesta oferta.
Després de sentir molta gent clamant al cel perquè Argentona era tercermundista sense TDT, m'adono que, en tot cas, seguirem essent tercermundistes si el que es reivindicava eren aquests continguts.
Tercermundistes però, això sí, amb TDT!
Ah! i visc al centre. La rebo bé, tot i que, segons els dies, alguns canals perden el senyal.

Argentona participa! ha dit...

Un de vosaltres ha deixat aquest comentari: "Visc al centre,...La rebo bé, tot i que, segons els dies, alguns canals perden el senyal"

La resta, també la veu bé? o perd el senyal de vegades? On viviu? Hi ha algú que no la rebi?

Nitu ha dit...

jo visc al carrer sant narcis i ahir per la nit hi havia bastants canals que es tallava la senyal a petits intèrvals.
En canvi de dia sembla que funciona millor

Anònim ha dit...

Ya dejé un mensaje la semana pasada pero no lo veo publicado. Menos mal que había guardado el texto.... aquí está:

Estoy en el centro de Argentona, cerca del "Centro". Veo la TDT desde el 2.11.2008 a través de un ordenador con Media Center enchufado a un monitor TFT. Unos canales se ven muy bien mientras la recepción de otros se corta o bien no lleva sonido. Algunos problemas vienen de la mala señal pero sospecho que la antena podría ser la causa de algunos fallos y la guía EPG de Microsoft del Media Center podría ser la causa de canales que se pierden.

La recepción de canales que funcionan bien es estupenda con una imagen sin ruido.

A continuación pongo comentarios sobre los canales, por supuesto, los que me acuerdo.

TV3 se ve bien, en general, pero de vez en cuando con cortes cortos cada pocos segundos.

Canal 33, en general sin problema.

Canal 3/24 sin sonido.

K3/33 ... a veces lo encuentro en la lista de canales y otras veces no existe.

Canal 300... simplemente no está.

La Sexta y Cuatro no se ven nunca nada bien. Se cortan cada dos segundos.

Canal 9 bien se corta, bien no tiene sonido. Depende del día o de la hora.

TVE1, TVE2 ... se pierden. Un día están y otro no. Cuando no están, tengo que volver a iniciar la búsqueda de canales para tenerlos pero muy a menudo el aparato no los encuentra. Cuando sí están, se ven perfectamente.

8tv, básicamente pasa lo mismo que con TVE1 y TVE2.

La Cinco y Antena 3, sin problema, me parece.

Los canales comarcales y Mataró: uno bien, otro sin voz, y C. Mataró que se pierde.

Los otros canales como Veo, Neox, etc., me parece que en general funcionan pero no he pasado mucho tiempo averiguarlo. Eso sí, la mayoría de los canales de teletienda no tienen sonido, lo que me parece estupendo.

Por favor, estaría muy bien tener opiniones y experiencias de otros usuarios!

-Philippe

Argentona participa! ha dit...

Gràcies per la vostra participació!!!

Creieu que la gent està preparada per fer el canvi de xip amb la TDT?

Hi ha molta gent que encara entén molt bé què s'ha de fer per veure-la i que tampoc entén gaire què vol dir això de la TDT.

Penseu que la campanya de la TDT està funcionant?, què la gent està ben informada?

albert ha dit...

Hola, Jo visc al Passeig Marina i veig bé tots els canals tdt excepte
40tv, cuatro, cnn, la sexta que no els veig. Algú els veu bé¿¿
Gracies

Anònim ha dit...

jo visc al centre del poble i veig tots els canals pero amb molts de talls en l'imatge

Anònim ha dit...

Hola a tots, dons jo visc a Can Cabot, nomes agafo els canals de la 1, els de tv3 y rac 105, els de Mataro y els de Antena 3, de la resta ni mu, no ho entenc, els de TV3 constament es tallen, els de la 1, hi ha dies que estan i dias que no, hi ha algu de Can Cabot que els vegui be?

Anònim ha dit...

visc molt a prop de l'ajuntament i hi ha canals que es tallen de tant en tant, és bastant molest....
serà sempre així o és que encara estan ajustant la potència?¿

pepcanals ha dit...

Havia d'arribar el setembre i ho ha fet al novembre i sembla que amb problemes bastant habituals de talls. Algú ens pot dir quin es el motiu i quan quedarà solventat?

Anònim ha dit...

Bona tarda,despres d'anunciar-ho per tot arreu amb "bombo i plateret" portem tot el cap de setmana sense senyal de TDT, a veure quant tarden els senyors de l'ajuntament en treure un Ban com el d'aquest esitu, dient que ells no son responsables.Com sempre quan les coses no funcionen aquests senyors o "tiren pilotes fora" o es culpa d'uns altres.

Anònim ha dit...

Algu pot dir-nos quan es podrà veure en condicions la tdt a Argentona?? quin és el problema?? Esperem que abans de "apagada analógica" poguem veure en condicions.
Gracies

Anònim ha dit...

Hmm.. dejé un mensaje el 17 de noviembre del 2.008 y el último comentario es del 2 de diciembre. Ahora, a mitades de enero no veo ningún cambio en la recepción de la TDT.

¿Alguien tiene mas suerte en argentona?

-Philippe

Anònim ha dit...

Jo visc al centre (Plaça Nova) i tinc decodificador de TDT nomes des del cap de setmana passat.

Veig 33 canals (molts de "teletienda" o que directament es passen el dia emetent concursos "timofonics" que no caldrien...).

Sobre la resta de canals, encara hi ha talls d'un parell de segons, al menys al vespre-nit, que es quan hi ha la tele posada a casa.

Algu sap de qui es competencia la cobertura de la TDT? Tinc entes que hi ha molts mes canals disponibles, pero que a qui a Argentona (o al menys a casa) encara no es veuen i m'agradaria saber on me'n puc informar.

Anònim ha dit...

Ja fa messos que tenim la TDT a argentona, i encara no hi ha dia que pugui mirar-la tranquilament, els canals de antena 3 o tele 5, la sexta es tallen moltisim, i quan plou o esta nublat perden la senyal completament. D'aqui 62 dies es fa l'apagada de la tdt i encara no la rebem en condicions. Algu sap que esta pasan?

Anònim ha dit...

Ei, hola! He vist a la pàgina web de l'ajuntament www.argentona.cat que el 30 de juny Argentona deixarà de rebre la tele analògica i només tindrà la digital. L'enllaç a la notícia és http://www.argentona.cat/index.php?mod=Noticies&id=663.

La meva tele és tan vella que no sé si podré adaptar-la, però els meus veïns diuen que veuen la TDT molt bé (fins i tot amb l'antena analògica). Visc al centre, a Puig i Cadafach.

L'autor/a del comentari del 29 d'abril, per quina zona viu? És veritat que quan està núvol o plou no es veu la tele??? Això ja passava amb l'antena analògica, no? En teoria són tecnologies diferents, o sigui que no tindria perquè passar el mateix...

Gràcies per la resposta!

Argentona participa! ha dit...

gràcies Anònim, podeu veure les novetats de la TDT al web de l'ajuntament d'Argentona:
http://www.argentona.cat/index.php?mod=Noticies&id=663